Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi için raporu nereden ve nasıl almalıyım?

NSBMEHMET

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Nereye başvuracam ne gibi işlemler yapmalıyım sağ bacağım polio sökeli sol bacak ise polio sökeli hafif derecede % kaç alabilirim

İşyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa başvuracaksınız. Sizi rapor için hastaneye sevk edecekler..

Polio Sekeli için sakatlık oranı cetvelinin verdiği oranlar;

[FONT='inherit']Tablo3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları;

[/FONT]Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veyakalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltukdeğneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96
[FONT='inherit']
[/FONT]

Rapor

Kendi isteğimle yani başvurumla engelli raporumu aldım % 60 vergi indirimi için kullanabilirmiyim

çalışıyorum zaten 3 yıldır halen çalışmaktayım

Raporum polio sekeli + dianpet + tansiyon % 60 aldım ... ankara maliye düşürürmü birde raporumda doğum yeri yanlış yazılmış bir proplem olurmu

bülent abı benimde bir sorum olacak bende yeni rapor aldım % 60 açıklmada da ve teshiş bölümündede şöyle yazıyor diabedes + hipertansiyon ( yani şeker + tansiyon) % 30 vede polio sekelinden % 44 toplamda % 60 aldım ama hem doktorların açıklama bölümdede hemde teshis yani tanı bölümündede sadece bu yazılar var .şeker + tansiyon + polio sekeli yazıyor .sizce oranım düşürülürmü yada bilgi yetersizliğinde dolayı geri gönderirlermi
tşk ederim . yorumlarınızı bekliyorum

Kafama takılan bir soru daha var benim girişim 2001 tarım bağkuru , ssk girişim ise 2010 vergi indirimim onaylanırsa inşaallah erken emekli olabilecem değil mi

Üst Alt