Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminden kimler emekli olurlar, şartlari nelerdir?

hatunkişi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sakatlik derecesi ve emekli olma sureleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim..

o rakamlar sigorta giriş süresine göre değişiyor ama.

burda neden 2008 den sonrakileri cezalandırmış anlamış değilim..

cezalandırma degil kadfemeli geçiş. ona bakarsanız bir dünya insan 65 yaşa takıldı o şekil düşünmeyiniz sadece yasa değişti. daha önceden hepsi 15 yıl idi

Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008'den önce olup, ssk(4a)'dan emekli olacakların vergi indirimi alması zorunludur. Sigorta başlangıcı bu tarihten sonra olan, ya da diğer statülerden emekli olacakların vergi indirimi alma şartı yoktur.

arkadaşlar ,

simdi ben 10/09/2012 sgortalı olarak ise başladım ..

ve vergi indirimi % 71 oranında ortapedik engeli olarak aldım

2008 DEN SONRAKİ ENGELİLER

15 yıl 3 bin 960 emekli olabilir diyor..

oysaki ben 4000 gün ile 18 yılda emekli oluyor biliyodum

bu konuda lütfen aydınlatın kanun mu deyişti ..

muhabetci;

18 yıl 4000 gün olan, 1 Ekim 2008 öncesi sigortalı olup ssk'dan 2. derece vergi indirimiyle emekli olacakları kapsıyor.

Oysa sizin ilk sigorta başlangıcınız 2012 ise, vergi indirimi alma şartınız yok, 15 yıl 3 960 günü tamamladığınızda sizi hastaneye sevk ederler, kurum sevkiyle bu raporu almanız şarttır öncesinde alacağınız raporları kabul etmezler. Rapor oranı % 60'ın üzeri olduğunda emekli edilirsiniz...

tabi ankaradakiler raporunuzu oranını düsürmezlerse cünkü onlarin isi bu

Üst Alt