Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indiriminin 1 yıl süreli olması olası emeklilik için ne anlama geliyor?

Umit1210

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba .
İlk olarak hastanede %53 oran verildi,heyette %46 süresiz engelli sonucu çıktı ,evraklar Ankara'ya gittiğinde sonuç %43 süreli 1 yıl sonra kontrollü vergi indirimi olarak geldi.
Anlayamadigim şu;
İki konu var , bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
1: engelli emekli olabilirsin
2: çalışmaya devam ediyorsan biz sana vergi indirimini 1 yıl sonra tekrar heyete girersen verebiliriz
Bilen veya başına gelen varsa cevaplarsanız çok sevinirim ne yapmalıyım bilemiyorum 😔

Umit1210

Emeklilik açısından soruyorsanız, cevap için önce emeklilik kriterlerini bilmek gerek.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Merhaba.24/8/79 doğum
1/1997 SSK başlangıcı
4a kapsamında 7700 gün primim var .
Halen aktif SSK kıyım.
Süresiz olan %46 raporumu süreli 1 yıl sonra kontrollü ye düşürmüşler çok üzüldüm ,ne yapicam bilemiyorum.
Ne yapmaliyim sizce

Umit1210

24/8/1979 + 18 = 24/8/1997 (emekliliğe temel sigorta başlangıcı. tarihi)

(24/8/1997 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 primle emekliliği hak ediyorsunuz.

2008_oncesi.PNG

Yani, raporunuza istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sigortalılık süresi de prim gün sayısı da çoktan tamam.

Üst Alt