Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergisiz araç alabilmek için hangi şartlar gerekiyor?

Gokhan7077

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merbaha adım Gökhan 16 yaşındayım babam bana 18 yaşına basar basmaz araba alıcam dedi bende araştırdım bir indirimden bahsediliyor engelli oranım :

-I acaba nasıl tür araclarda ne kadar indirim olur ve hangi vergilerden muaf olurum yardımcı olabilirmisiniz ?

Şuradaki http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html ortopedik rahatsızlıklarla, istenilen ibarelerde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alınmış rapor ve bu raporla alınacak H sınıfı ehliyet olması yeterlidir. H sınıfı ehliyeti 17 yaşını doldurduğunda alabilirsin.

1,6 cc ye kadar binek araçlarda % 40 oranında ÖTV'den muaf olabilirsin ve MTV'den muaf olursun.
Özel Donanımlı Otomobiller - Motorlu Araçlar - H Sınıfı Ehliyet

KKELEBEKK;

ÖTV'den mi indirim yapılıyo yoksa arabadan mı indirim oluyo yani %40 ÖTV indirimi mi ? yoksa %40 arabadan indirim mi ?

Araç alma hakkı Engelli oranım %46

Sol bacağımda bilekten ortez var Şişli Etfal hastanesinden % 46 engelli oranı verdiler araçta ÖTV'den muaf olabiliyor muyum bu oranla ?

Üst Alt