Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yüzde 19 rapor verildi. Sizce itiraz netice verir mi?

ahmet06

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3]arkadaşlar merhabalar

geçen hafta 3 bölüme muayene oldum
[/SIZE][SIZE=3]
1-ortapedi:yıllardır sol kol omuzdan habitüel sürekli çıkık oluşmakta ve % 50 kısıtlı kullanım,sol kolu kullanmakta sıkıntı çektiğimi söyledim,sürekli çıktığını söyledim doktorda bu şekilde tetkik koytu ve yazdı.

2-kardiyoloji:aort yetmezliği [/SIZE][/FONT]
[FONT="Tahoma"][SIZE=3]hafif[/SIZE][/FONT][FONT="Tahoma"][SIZE=3],aort anevrizması 4.3 cm,hipertansiyon 25/14mg olarak tanı konuldu ve yazıldı
[/SIZE][SIZE=3]
3-nöroloji : 10 yıldır auralı şiddetli uyuşmalı konuşma bozukluğu yapan migren sık sık yaşandığı tetkik konulmuştu buda yazıldı.

Sonuç olarak: ortopedi % 0 kardiyoloji %19 nöroloji % 0 olarak rapor verildi.

Kurul odasına girdiğimde sivil bir şahıs kağıdı aldı ve kafasına göre oranları bana göstermeden yazdı beni dışarıya gönderdi.yani doktorlardan fikir falan almadan keyfine göre verdi diye şüphelendim

% 0 verilen (omuz+migren) oran sizce normalmidir...?

kolu kullanamamak bir engel değilmidir?

Vede kardiyoloji rahatsızlıklarında özellikle kapak hastalığına genellikle %30 üzeri veriliyor,birde extradan tansiyon var ilaç kullanıyorum bunuda katarsak daha fazla olması gerekmezmi?

yoksa % 19 normalmi?

arkadaşlar itirazla başka hastaneye gitsem uğraşsam % 40 alabilirmiyim?[/SIZE][/FONT]

konu hakkında bilgi sahibi olanlar bu rahatsızlıklara cetvelde kaç puan verildiğini yazarsa sevinirim iyi akşamlar

[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

arkadaşlar hiç fikir verecek kimse yokmu? oran cetvelini bilen kimse yokmu?

Bülent kardeşim bari sen bişeyler söyle...

benimde sol mitral kapak değişti ve esansiyel hipertansiyon var ancak raporumu %40 ve üzerinde vermezler diye başvurmadım.

ahmet06,
Bu gibi durumlarda yaşayıp görmek en sağlıklısı.
İtirazınızı yapın ve yeniden bir hastaneden almayı deneyin.
Kalpten denemelisiniz şansınızı yeniden bence de.
Migren % 10 doğru.
Omuz çıkması için verilmiyor olabilir:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...-cikmasi-icin-ozurluluk-orani-verilir-mi.html

büyüğüm;
tansiyon için % 10 alırsınız, ama kalp için elinizdeki değerlere göre bakın bir isterseniz:
Kalp kapak hastalıkları için verilen oranlar:

Klas 1 hastalar:% 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafifdüzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitralyetersizliği hastalarında EF>% 60 , aort yetersizliğinde > % 55, diğer durumlarda > % 50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar:% 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF> % 60 , aort yetersizliğinde > % 55 , diğer durumlarda > % 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF > % 30 - % 60 , aort yetersizliğinde > % 30 - % 55, diğer durumlarda > % 30 - % 50).

Klas 4 hastalar:% 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapakhastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF< % 30).

Üst Alt