Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreniyim ve paranoyak düşüncelerim geçmiyor

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Clonex 600mg alıyorum günde. Keza Abizol 30mg da. Lakin paranoyak düşüncelerim geçmiyor. Daha önce geçmişti, fakat abizol hariç olanlardan. Zira Abizol biliyorsunuz, dopamini dengeliyor. Bilen bilir. Yani yan etki yapmıyor, hareket bozukluğu (eps>distoni>okülojirik kriz). Bende bu yüzden bu yolu tercih ediyorum. Ve iki ucu kirli değnek, tutmam gerekiyor lakin tutamıyorum. Sizde durumlar ne? Bana yorumunuz nedir???

Hipotiroidizim tanımlanmamış,E14 diyabet mellitus tanımlanmamış,F29. Pusikoz organik olmayan,esansiyel Primer hipertansiyon, aterosklerotik kalp hastalığı,N18.8 kronik böbrek yetmezliği, uriner inkontinas tanıları mevcut bunlarla ilgili nasıl bir puan alırım bilgisi olan varsa cevaplayabilirmi

Ben de Clonex 700 Mg kullanıyorum Paranoya ve hezeyanlar geçmiyor ama kısıtlamıyor. Tolore edebiliyorum

@StandartQ, Ben """ paranoya ve hezeyanlar tamamen geçer""" diye iddialı bir yorumda bulunmadım

Remisyona girip iyileşsem de hezeyanlar devam ediyor ama çok zorlamıyor demeye çalıştım

Son düzenleme:
Sanırım bende paranoya olmadı?? Aksini düşünen yanıtlasın.
Deccal iken beni öldüreceklerini sanmıştım.
Başka bi ara şeytan olmuştum, Tanrı her an çarpacak sanıyordum, tv'de internette her yerde benden bahsettikleri için kendi durumumu onlara bakarak kontrol ediyordum

@Pickle,
Epikrizde Şizofreni yazıyorsa "tanımlanmamış" nasıl oluyor ?

Ayrışmamış (Undifferentiated) diye bir şizofreni türü varmış. Belki bunun gibidir

@Pickle, Soyut şeylere inanmayı bıraksan bu zamana kadar olanlar yeterli benim kalbim temiz diye.Direk deccal tanrı şeytan ortadan kalkar.Hayatta o kadar problem varken bu tarz şeyleri düzeltmek bizim elimizde

@Descartes, alt tipi belirtilmemiş şizofreni demek oluyor.
Bana hiçbir zaman paranoid şizofreni vs. demediler

@NewDay,
Şu an bile kesin cehenneme giderim diyorum.
Birkaç ay önce insanlar ruhani varlıklara dönüşüp günahkar diye beni suçluyorlardı.

Son düzenleme:
@Pickle, Bu dünyada çok yaşamayı beceremediğim için diğerine çok takılamıyorum.Halisinasyon olduğunda kapıdan karartılar bakıyordu veya mutfakta su içerken bir kurtadam koridorda dolaşınca çok pozitif olunamıyor ama boşvermekte yarar var.Günahkar olmakta da çok yanlış bir şey yok.İnsanlar başka bir şeye dönüşemez diye düşününce sorun ortadan kalkıyor.Bu düşünceye hayattaki ciddi sorunlar yol açıyor ama onlara öncelik verip yüzleşmek lazım.

Aşağıya yazdıklarım -konunun kapsamı dışıda gibi ama genel itibarıyla- Ruhsal / Duygusal engelli arkadaşlara bir genel tavsiyeler niteliğindedir.

1-Alkol, sigara, uyuşturucu gibi alışkanlıklardan uzak durup, düzenli ilaçlarını kullanmalıdırlar.

2-Paketli / işlenmiş gıdalardan ve cafein içeren ve uyku durumlarını bozan çay - kahve gibi uyarıcıları kontrollü kullanmalıdırlar.

3-En az 8 sekiz saat -ve bence ihtiyaç duyuluyorsa 9+ saate kadar- uyumalıdırlar.

4-Günün sonuna kadar kendisini yeterince yorup uykuya kolayca dalabilmeliler.
(Eğer bir işte çalışmıyorlarsa veya çalıştıkları iş yeterince fiziksel aktivite sağlamıyorsa bence yürüyüş vb. egzersizle kendilerini yormalıdırlar.)

5-Mutlaka vitamin/mineral vb. önemli kan değerlerine 6 ayda bir düzenli ölçtürüp, gerekirse takviyelerle değerlerini referans aralığında tutmalıdırlar.

6-Vücut ağırlığına göre (her 25-30 kilogram için 1 litre olmak üzere) su tüketmeliler.

7-Sosyal medya, PC oyunları vb. etkinliklerini sınırlamalılar.

8-Kitap okuma/dinleme, dizi/film izleme gibi dikkat gerektiren hobilere yönelmeliler.
(bizler beyninin düşünmesini/analiz yapmasını dizginleyemeyen insanlar olarak bu tarz hobilerimizle bir süre de olsa dikkatimizi kitaba/diziye/filme/ verip beynimizi dinlendiririz diye değerlendiriyorum.)

9-Sevdiği bir işte çalışıyor olmak, bir rutine sahip olmak çok önemli, bu zamanı daha verimli geçirmemizi sağlıyor.

10-İnsanları, yaşadıkları toplumu ve de kendini tanımaya çalışmalıdırlar. Kendi sevmeyene diğerleri de ona göre davranıyor ve toplumu/insanları sevmeyenler de hayat yoluna yüzü asık dışlanmışlık hisleriyle devam ediyorlar genelde.

11-Ekonomik bir özgürlük kazanmaya çalışmak da çok önemli. Bunun için plan yapıp gayret göstermelidir.

12-Son olarak insan kendine bir hedef koyup onun için çalışmalı/gayret etmeli diye düşünüyorum ve ben kendi hedefimi aşağıya yazıyorum ki belki bir arkadaşa fikir verir.

''Ben düzgün bir ailede yetişip çok iyi bir eğitim almadım. Ama hedefim: ‘’Çok iyi bir ailede, çok iyi şartlarda çocukluğunu ve gençliğini geçirmiş bir versiyonumu bile geride bırakıp; kendimi zihinsel, fiziksel, ekonomik vb. açılardan geliştirmektir. Ve bugüne kadar başardıklarımdan dolayı kendimde bu potansiyelin olduğunun da bilincindeyim. Hayatımı bu amacım doğrultusunda yaşamaya çalışıyorum.''

Okuyan herkese bol şanslar dilerim.

@friends, yazdıklarınız çok kıymetli hocam, bir çırpıda okudum ve dersler çıkarmaya çalıştım. Tekrar tekrar okunması gereken bir yorum bırakmışsınız. Kendi adıma çok teşekkür ederim.

@Ebubekir6565, işin şakası bir yana bence yeni konu aç. Bilen arkadaşlar çıkacaktır. Sorun bu konuda arada kaynadı.

Üst Alt